09-609 9377 / 9757 / 9434  09-609 0010

Pengangkutan

Image

Antara pengangkutan awam yang terdapat di Daerah Setiu ialah :-

01

Pengangkutan Bas Ekspres

Ekspres Mutiara merupakan pengangkutan awam yang boleh digunakan untuk perjalanan jauh, di mana ia menyediakan perjalanan dari Setiu ke Kedah dan juga dari Setiu ke Kuala Lumpur. Terminal bas ekspres ini terletak di pusat Bandar Permaisuri yang menempatkan satu kaunter tiket untuk kemudahan pengguna. Pengguna boleh memilih waktu perjalanan sama ada pada sebelah pagi ataupun malam.
03

Pengangkutan Bas Tempatan

Pengangkutan ini menjadi pilihan utama penduduk tempatan kerana kos yang lebih murah berbanding pengangkutan teksi. Bas tempatan beroperasi dari seawal pagi sehingga jam 7 malam. Pengangkutan ini menyediakan perkhidmatan untuk ke destinasi dari Setiu ke Jertih, setiu ke Kuala Terengganu. Bas Tempatan boleh didapati kira-kira sejam sekali untuk dari Setiu ke Kuala Terengganu dan 2 jam sekali untuk perjalanan dari setiu ke Jertih. Untuk ke Bandar Permaisuri, di mana terletaknya Wisma Majlis Daerah Setiu. Pengunjung boleh menggunakan perkhidmatan teksi dan bas ataupun menggunakan kenderaan sendiri. Jika menggunakan perkhidmatan teksi ataupun bas daripada Kuala Terengganu, pengunjung perlu menuju ke Bandar Permaisuri dan telah sedia maklum oleh pemandu teksi dan bas.
02

Pengangkutan Teksi

Pengangkutan awam ini merupakan salah satu pilihan penduduk tempatan Setiu. Dengan perkhidmatan ini, pengguna boleh menyewa untuk ke destinasi-destinasi seperti dari Setiu ke Kuala Terengganu, Setiu ke Jertih, Setiu ke Tasik Kenyir, Setiu ke Jeti Merang.
Pin It

Logo Majlis Daerah SetiuMAJLIS DAERAH SETIU,
Wisma MDS,
22100 Bandar Permaisuri,
Setiu, Terengganu.

TALIAN AM : 09-609 9377 / 09-609 9434 / 09-609 9757
HOTLINE : 09-609 0010
FAX : 09-609 9367
e-MEL : mdsetiu(at)terengganu.gov.my / mdsetiu(at)mds.gov.my

Penafian : Majlis Daerah Setiu tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.

Portal rasmi Majlis Daerah Setiu

SJPAY SCANNER

privasi

Statistik Pegangan Cukai Taksiran Majlis Daerah Setiu